Skoči na glavno vsebino

V torek, 28. novembra, je v Posavskem muzeju Brežice potekal zaključek likovno-literarnega natečaja Na obisku pri Juriju Dalmatinu. Učenci, ki so sodelovali na natečaju, so se skupaj s svojimi mentorji in ravnatelji osnovnih šol zbrali v Viteški dvorani Gradu Brežice. Za udeležence so učenci Osnovne šole Koprivnica, predstavniki Posavskega muzeja Brežice, Slovenskega protestantskega društva in Valvasorjeve knjižnice Krško pripravili bogat kulturni program. Sledila je razglasitev prejemnikov priznanj – Dalmatinovih značk za najboljša likovna in literarna dela.

Z naše šole so na literarnem delu natečaja s svojimi prispevki sodelovale devetošolke Lučka Colarič, Tjaša Kostevc in Nika Kovačič, ki se zaradi bolezni prireditve na žalost ni mogla udeležiti. Tjaša Kostevc je s svojim prispevkom Pismo učitelju Bohoriču osvojila priznanje Dalmatinova značka, za kar ji iskreno čestitamo.

Kulturnemu programu je sledila pogostitev udeležencev, ki so si lahko ogledali tudi razstavo nagrajenih likovnih in literarnih del. Razstava bo v Posavskem muzeju Brežice na ogled do konca decembra 2023.

Andreja Dvoršek

 

 

Related Images:

Dostopnost