Skoči na glavno vsebino

V torek, 5. 3. 2024, so se trije predstavniki Šolskega parlamenta OŠ Adama Bohoriča Brestanica, Nika Kovačič, Tjaša Kostevc in Nik Junkar, udeležili že 34. Občinskega otroškega parlamenta, ki je potekal v sejni sobi občinskih prostorov v Krškem.

Na parlamentu so sodelovali predstavniki šol MO Krško in Občine Kostanjevica na Krki. Srečanje je otvoril predsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije, Uroš Brezovšek, nato pa so predstavniki šol sodelovali v dveh delavnicah na temo Duševno zdravje otrok in mladih, ki je že drugo leto tema otroških parlamentov – in, kakor so ugotovili tudi udeleženci, še kako aktualna tema! Delavnici sta vodila psiholog Ivan Jakovljević in psihologinja iz Zavoda za zvezde.

Po delavnicah so se mladi parlamentarci udeležili tudi plenarne razprave in v njej pokazali veliko mero zrelosti in širino razmišljanja, tako da so nas, mentorje in ostale obiskovalce, s svojimi pogledi na svet pogosto pustili odprtih ust. Če so mladi naša prihodnost, so učenci včeraj resnično dokazali, da nas za prihodnost ni treba skrbeti.

Slednje so v svojih pozdravih potrdili tudi častni gostje, ki so se udeležili dogodka – župan Mestne občine Krško, g. Janez Kerin, župan Občine Kostanjevica na Krki, g. Robert Zagorc, in direktorica Urada RS za mladino, ga. Tina Kosi.

Srečanje se je zaključilo z izvolitvijo dveh predstavnikov, ki se bosta aprila udeležila tudi nacionalnega otroškega parlamenta v Državnem zboru v Ljubljani.

Andreja Dvoršek

 

Related Images:

Dostopnost