Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 14. decembra, so se štirje predstavniki našega šolskega parlamenta, Tjaša Kostevc, Lučka Colarič, Karin Škoberne in Matija Ferlan odpravili v Ljubljano v spremstvu mentorice Andreje Dvoršek.

Zveza prijateljev mladine Krško je namreč za predstavnike otroških parlamentov iz MO Krško in Občine Kostanjevica na Krki organizirala obisk Državnega zbora in Hiše Evropske unije.

Najprej smo se odpravili v naš Državni zbor, kjer smo morali skozi rentgen, kakor vsi ostali obiskovalci, nato pa smo si ogledali dvorano Državnega sveta. Sprejela nas je tudi poslanka DZ, Krčanka Tamara Vonta. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo spremljali sejo Državnega zbora na balkonu za obiskovalce. Zanimivo je bilo opazovati naše poslance, ki so gledali vsak v svoj telefon, namesto da bi sledili seji.

Nato smo se sprehodili skozi praznično okrašeno Ljubljano, si privoščili toplo malico v priljubljeni restavraciji s hitro prehrano in prišli na naš drugi cilj – na Gospodarsko razstavišče, v Hišo Evropske unije. Tam smo ob interaktivnem gradivu spoznavali zgodovino, komisarje, poslance in organizacijo Evropske unije.

Skupaj z učenci drugih posavskih šol in njihovimi mentorji smo preživeli poučen in sproščen dan.

Andreja Dvoršek

 

Related Images:

Dostopnost