Skoči na glavno vsebino

četrtek, 8. junij 2023

Na čudovit četrtkov dopoldan smo na naši šoli izvedli že sedmič športni dan – Povezani v teku, kjer se učenci od 1. do 9. razreda medsebojno družijo, povezujejo, sodelujejo in gibajo.

Učenci so zjutraj izvedeli, kako bodo razporejeni po skupinah, ki so jih tvorile države Evropske unije. Tako so se že prvo šolsko uro spoznavali, določili vodjo, se družili in zabavali. Po malici so vsi po državah prišli na atletsko stezo, kjer jih je že čakal naš gost, Marko Špiler, bivši atlet in zmagovalec lanskega tekmovanja v Exatlonu. Marko je navdušil vse učence s svojim prihodom in so ga že pred ogrevanjem obkrožili, da jim je delil avtograme. S skupnim ogrevanjem pa jih je pripravil na športni dan. 

Kar 22 držav EU s svojim člani se je odpravila na tek do Spara in nazaj. Tako so učenci razdaljo dolgo 6 kilometrov premagovali skupno, s hojo ali s tekom, se vmes družili, smejali, zabavali in veselili. Na koncu tudi vreme ni pokvarilo vzdušja, kar nas zelo veseli. Učenci so bili resnično neverjetni, predvsem najstarejši so pokazali, da imajo v sebi ogromno empatije, da znajo pomagati in poskrbeti za mlajše, kar nas vsako leto preseneča in veseli. Lepo jih je bilo videti.

Za dehidracijo je poskrbela šolska kuhinja, za vitamine in minerale v obliki jagod pa kmetija Koren, ki nam je donirala sladke jagode. Hvala.

 

Po končanem športnem dnevu pa nas je čakala še uradna otvoritev atletske steze, a je zaradi dežja, žal, nismo mogli izpeljati zunaj, temveč smo jo v telovadnici. Pa tudi tukaj smo videli, da se znamo hitro prilagoditi situaciji in nas nič ne prestraši.

 

Na naš krajši program so bili vabljeni tako župan, gospod Janez Kerin, kot vsi, ki so bili vpleteni v prenovo naše atletske steze. 

Gospa ravnateljica, Martina Ivačič, je povedala, da smo izredno veseli te pridobitve, ki smo jo čakali vrsto let. 

Med povabljenimi gosti pa je bil tudi predsednik KS Brestanica, gospod Vlado Bezjak.

 

Urban Lebar, dobitnik včerajšnje medalje na državnem tekmovanju v atletiki in Nik Arenšek, udeleženec včerajšnjega državnega tekmovanja v atletiki sta držala trak, da sta ravnateljica in župan simbolično otvorila našo prenovljeno atletsko stezo. 

 

Veseli me, da so učenci uspešno izpeljali tako športni dan kot program. Hvala vam, super ste bili.

 

Natalija Rovan

Vabljeni tudi na branje članka ki so ga objavili pri časopisu POSAVSKI OBZORNIK.

 

 

Related Images:

Dostopnost