Skoči na glavno vsebino

Na tehniškem dnevu z naslovom Igriva arhitektura so se učenci spoznali z urejanjem prostora, gradnjo in arhitekturo. Pridobivali so znanja, ki jim omogočajo samostojno vrednotenje svojega bivalnega okolja in vplivajo na razvoj prostorskih vrednot ter na odgovorno ravnanje v skupnem prostoru.

 

Všeč mi je bilo, ko smo naredili hiške iz papirja za figurice.

Jurij Strgar Kunej, 1. a

 

Izdelali smo stol iz revij, na katerem lahko sediš. Liste papirja smo zvili v rolice in jih zlepili skupaj.

Nejc Koren, 1. b

 

Všeč nam je bilo, ko smo sestavljali puzle in na tloris hiše postavljali pohištvo.  Zabijali smo žeblje in jih prepletali z volno.

Učenci 2. razreda

 

V učilnici smo zgradili mesto. Postavili smo stavbe, ceste, zelene površine, reke.

Eva Omahen, 3.a

 

Všeč mi je bilo, ko smo delali maketo mesta.. Zanimivo je bilo gledati slike drugih mest.

Nina Lužar, 3.a

 

Rad sem gradil stolp iz lesa. Všeč so mi bili vonji lesa.

 

Max Erkić, 4.a

 

Super je bilo tekmovanje v grajenju stolpa in da smo izdelali svoj izdelek. Naredil sem leseno denarnico.

Lorenzo Hidanović, 4. a

 

Všeč mi je bilo izdelovanje iz lesa in predavanje, ker je bilo zanimivo.

Julija Kukovičič, 4.a

 

Všeč mi je bilo, da smo vohali les ter da smo naredili izdelek za domov. Naredila sem posodo.

Lili Žibert, 4.a

 

Na tehniškem dnevu smo delali z mavcem. Gazo smo namočili v mavec in jo obesili na stojalo za perilo. Medtem ko so se izdelki sušili, smo odšli ven in gradili Da Vincijev most, brez žebljev, brez lepila,.. Bilo je zelo zabavno in zanimivo.

Eva Jug, 5.a

 

 Tehniški dan je bil zabaven. Sestavljali smo Leonardov most in potem sta po njem hodila Amna in Maks.

Tija kozole. 5.b

 

V 6. razredu se je tehnični dan začel s predstavitvijo o arhitekturi, nato pa smo izdelovali »moodboarde«, kar nam je bilo tudi najbolj všeč. Vsaka od treh skupin je imela različno nalogo, eni smo izdelovali učilnico – igralnico, drugi učilnico, primerno za udobno učenje, tretji pa učilnico – kino. Svoje zamisli smo preizkusili tudi v praksi in spreminjali postavitev učilnice. Na koncu smo se preizkusili tudi v izdelovanju origamija, najprej iz papirja, nato pa še iz odpadnih plastičnih vrečk.

Ula Belinc, Sara Kočevar, Leana Kunej in Tia Napret

 

V 7. razredu smo se prvo uro pogovarjali o potresih. Nato smo iz stiropora smo sestavljali protipotresne hiške in izdelovali naše sanjsko mini mesto.

Zoja Moškon, Nika Zakšek

 

Osmošolci smo imeli tehnični dan na temo krajinske arhitekture. Najprej smo imeli predavanje, nato pa smo se krajinske arhitekture lotili še sami. Izdelali smo maketo in ustvarili svoj park, nato pa ustvarjali še z različnimi naravnimi materiali. Bilo nam je zelo zanimivo.

Maja Hriberšek, Žana Gorenc, Karla Grubič in Lucija Koren

 

V 9. razredu smo najprej poslušali predavanje arhitektke in urbanistke, ki nam je razložila pojem arhitektura. Nato smo risali stene v naših sobah ali učilnicah in naredili t. i. »blueprint«. Preizkusili smo se tudi v risanju mreže, v katero smo vrisali naše sobe iz perspektive. Zadnji dve uri smo ustvarjali »moodboarde« in jih predstavili sošolcem.

Lučka Colarič

 

 

Related Images:

Dostopnost