Skoči na glavno vsebino

Zimska šola v naravi

Zimska šola v naravi za učence 6. in 7. razreda

KOPE, 31. 1.- 4. 2. 2021


ČETRTEK: 3. 2. 2022

 

Pozdravljeni starši!

Četrtkovo jutro,… joooj, tekma je danes. Zelo hitro smo se prebudili ob misli nanjo in kako bomo dali vse od sebe. Že pošteno lačni smo odhiteli v jedilnico na zajtrk. Vsi smo se dobro najedli, da bomo imeli dovolj energije za smučanje.

Na smučišču smo povadili zavoje, spust, ustavljanje… da bo šlo kasneje vse kot po maslu. Po toplem čaju smo odpeljali tekmo. Enim nam je uspelo odpeljati bolje kot drugim. Seveda pa smo dobili najhitrejše smučarje in smučarke. Smučarka zimske šole v naravi je postala Hana Škoberne, smučar pa Nik Junkar.

Po kosilu smo imeli zelo kratek počitek in ponovno smo se vrnili na smučišče. Naj se pohvalimo, da smo vsi odšli že na »štirisedo« in odpeljali najdaljšo progo. Kako smo veseli! Ob 16.00 so nas noge že pošteno bolele, zato smo zaključili in odšli na malico.  Po malici smo imeli krajši pouk, ogledali pa smo si tudi proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.

Trenutno se pripravljamo na zaključni večer in ples.

Cik-cak  vam želimo, jutri pa se vidimo okoli 16.00 ure pri bazenu Brestanica.

Učenci in učenke 6. in 7. razreda z učitelji.

JEDILNIK:

ZAJTRK: več vrst kruha, pečena jajčka na oko, hrenovke, kuhana jajčka, več vrst salam in sirov, pašteta, med, maslo, koruzni kosmiči, čokoladne kroglice, ovseni kosmiči, čokolino, sadni jogurt, navadni jogurt, suho sadje, različni sokovi, voda, čaj, toplo mleko.

KOSILO: goveja juha, različne zakuhe, pražen krompir, svinjski zrezek, piščančje kračke, solatni bar, voda.

MALICA: dve vrsti peciva, različno sadje, čaj.

VEČERJA: pommes frittes, ribje palčke, ketchup, pica, voda, solatni bar.


SREDA: 2. 2. 2022

 

Starši, pozdravljeni!

V sredino jutro smo se nekateri kar težko zbudili. Veselo smo ugotovili, da smo vsi zdravi in da bomo lepo preživeli dan. Hitro smo se oblekli, pospravili sobe za ocenjevanje in se odpravili na zajtrk.

Da smo se veliko smučali, smo kar pohiteli v smučarke kombinezone in za učitelji odhiteli na sneg. Zopet nas je na smučišču pričakalo sonce in izjemno lepo urejene proge, kakor vsak dan do sedaj. Med odmorom smo si privoščili topel čaj in zopet odhiteli na vlečnice. Najboljši smučarji smo se opogumili in se spustili po črni progi, katero smo vsi zelo dobro odsmučali.

Ko je prišel čas za kosilo, smo se vrnili v kočo, se uredili, malo odpočili in pojedli slastne jedi, ki so nam jih danes pripravili najboljši kuharji. Siti in nekoliko že spočiti smo se vrnili na smučišče, da treniramo smučanje, saj nam je, sedaj, ko že toliko časa smučamo in vadimo, postalo zelo všeč in zabavno.

Ko se je današnji smučarski del končal, nas je pričakala sladka malica, poleg pa obilica čaja in raznovrstno sadje. Ko smo se posladkali, smo bili pripravljeni na pouk. Nekateri smo govorili angleško, drugi pa smo poglabljali znanje gospodinjstva. Kar hitro je minila ura in že je bil čas, da se odpravimo na večerjo.

Sledil je napet boj med sobami v tekmovanju Malih sivih celic. Pa naj zmaga najboljši in to jeeeee Tilen Zupančič Jevšnik, soba 103.

Po dolgem dnevu že komaj čakamo, da se vsi uredimo za spanje in se odpočijemo.

Lahko noč vam želimo,

učenci in učenke 6. in 7. razreda z učitelji.

JEDILNIK:

ZAJTRK: več vrst kruha, pečena jajčka na oko, hrenovke, kuhana jajčka, več vrst salam in sirov, pašteta, med, maslo, koruzni kosmiči, čokoladne kroglice, ovseni kosmiči, čokolino, sadni jogurt, navadni jogurt, suho sadje, različni sokovi, voda, čaj, toplo mleko.

KOSILO: zelenjavna kremna juha, puranja nabodala, pečen krompir, pire krompir, špageti, omaka Bolognese, solatni bar, voda.

MALICA: dve vrsti peciva, različno sadje, čaj

VEČERJA (postrežno): pire krompir, špinača, mesni sir, pleskavica, solatni bar, voda.


TOREK: 1. 2. 2022

Pozdravljeni starši!

Po prvi prespani noči se zbujamo v snežno jutro. Že komaj čakamo na zajtrk, ki že diši iz jedilnice. Pričakal nas je samopostrežni zajtrk. Izbire je bilo toliko, da nismo vedeli, kaj naj vzamemo.

Po obilnem zajtrku smo se preoblekli in odšli na smučišče, kjer smo pričeli piliti smučarsko znanje od včeraj. Nekaterim nam gre že zelo dobro, tako da smo ponosni in veseli nase, kot tudi učiteljice. Večji delo dopoldneva smo preživeli na snegu, se kopali v soncu in smučarski idili.

Že kar lačni smo se vrnili v kočo, kjer smo imeli eno uro časa za počitek in že smo v jedilnici jedli kosilo, mmmmmm. Danes je bilo izvrstno. Popoldan nas je čakal smučarski trening, saj se vsi trudimo in pripravljamo na tekmo med skupinami. Sledila so predavanja policista o varnosti na smučišču. Kar veliko smo se naučili, kako se vesti na smučišču in to bomo tudi upoštevali. Ker nam je pred večerjo ostalo nekaj časa, smo reševali delovne liste za naravoslovje. Učitelj Damjan nas je povabil še na predavanje FIS pravil in reševanju nalog v dnevniku ob poslušanju predavanja. Končno je sledila večerja, ki zopet ni razočarala.

Ker smo imeli še vedno dovolj energije in volje pred spanjem, smo odigrali še tombolo in povadili pesmico Cik-cak. Nekateri se ob tej pesmici zelo zabavamo.

Sedaj se pripravljamo na lahko noč do jutri.

Učenci in učenke 6. in 7. razreda z učitelji.

JEDILNIK:

ZAJTRK: več vrst kruha, pečen taoast, pečena jajčka na oko, hrenovke, kuhana jajčka, več vrst salam in sirov, pašteta, med, maslo, koruzni kosmiči, čokoladne kroglice, sadni jogurt, navadni jogurt, suho sadje, različni sokovi, voda.

KOSILO: bistra juha, več vrst zakuh, pečena piščančja krila, pire krompir, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, solatni bar, voda.

MALICA: jabolko

VEČERJA (postrežno): čevapčiči, riž z zelenjavo, piščanec – kebab, solatni bar, carski praženec, kompot, voda.


 

PONEDELJEK, 31. 1. 2022

 

Pozdravljeni starši!

 

V poznem dopoldnevu smo končno prišli pred Lukov dom na Kope. Pričakalo nas je jasno, a hladno, vetrovno vreme. Iz avtobusa smo razpakirali kovčke, smuči in ostalo opremo. Kooooliko imamo s sabo. Natovorjeni s prtljago smo končno prišli v Lukov dom, kjer smo odložili smuči in smučarske čevlje. Vsi smo komaj čakali, da vidimo naše tople sobe. Sobe imajo čudovit razgled na okolico Lukovega doma in še kar zasneženo pokrajino.

Poimenovali smo sobe in člane v njih ter si uredili vsak svoj kotiček. Končno smo lačni dočakali kosilo, ki je bilo zelo dobro.

KOSILO: cvetačna juha, riž ali pommes frittes, pleskavica ali dunajski zrezek, solatni bar.

Po kosilu je sledilo smučanje in razvrščanje v skupine po naših smučarskih sposobnostih. Po končanem testiranju smučanja smo se še igrali na snegu. Zelo utrujeni smo se vrnili v dom in popadali po sobah, se preoblekli v suha oblačila in odšli na malico (sladica in čaj). Sledilo je izpolnjevanje dnevnika in za pokušino zapeli pesmico Cikcak. Po večerji je sledil spoznavni večer, kjer smo se zabavali in nasmejali.

VEČERJA – postrežno: makaronovo meso, kuhana mešana zelenjava, piščanec na žaru, mlečni zdrob  s posipom.

Sedaj pa nas čakajo samo še priprave na počitek in v pričakovanju jutrišnjega dne.

Lahko noč do jutri, učenci in učenke 6. in 7. razreda z učitelji/cami.

 

Related Images:

Dostopnost