Skoči na glavno vsebino

17. september je bil dan zlatih knjig. Ta dan je tudi dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka, ki je dejal, da je »dobra knjiga zlata knjiga.« Zagotovo poznate njegova dela, kot so Tatič, Pestrna, Grivarjevi otroci ali Pastirci.

S 17. septembrom se tako ponovno začenja tekmovanje, branje za bralno značko, ki letos vstopa v 63. leto starosti.

Sezona branja za bralno značko bo trajala do konca aprila, meseca knjige.

Prvošolčki so v petek postali člani šolske knjižnice, knjižno darilo dobijo v tednu otroka.

Uvod v letošnjo sezono branja smo tokrat obeležili na poseben način.

Na bralno potovanje sta nas povabila posebna gosta. K nam sta prišla poznavalec mladinske književnosti, literarni zgodovinar in redni profesor, dr. Igor Saksida, ter Rok Terkaj, vsem poznan kot reper Trkaj.

Gosta sta prvič združila moči že leta 2017 v zbirki poezije in repa za najstnike Kla kla klasika, ki je izšla ob slovenskem kulturnem prazniku in evropskem letu kulturne dediščine. V prvem nastopu so učenci od 1. do 5. razreda spoznali Repke, v drugem pa učenci od 6. do 9. razreda Kla kla klasike. Skupaj sta nas navdušila z dinamično igro sodobnega odrepanega jezika ter otroke popeljala v svet poezije igrivo in manj predvidljivo. Učenci in učitelji so bili navdušeni nad nastopom in tudi sami z veseljem sodelovali z gostoma.

Nastop gostov bomo poravnali s sredstvi iz šolskega sklada.

V knjižnici je veliko novih in zanimivih knjig, zato vas vabimo, da se tudi v tem šolskem letu udeležite branja za bralno značko.

 

 

 

Želimo vam uspešno branje!

Katja Zorčič

Related Images:

Dostopnost