Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 9. marca, smo se po pouku z učiteljico Andrejo Dvoršek nekateri učenci peš odpravili do Joga hiške na Senovem, da bi se posvetili sproščanju. Tema letošnjega Šolskega parlamenta je namreč Duševno zdravje otrok in mladih. Na poti nas je spremljajo toplo sonce, zato je bil sprehod zelo prijeten.

Ob prihodu nas je vaditeljica joge, gospa Marta Perčič, prijazno pozdravila in takoj smo zavohali prijeten vonj po dišečih palčkah in lesu v prostoru. Vzdušje je bilo zelo lepo, sproščeno.

Posedli smo se na blazine in pričeli s pogovorom o tem, kaj nas sprosti. Naredili smo kratki vaji dihanja, nato pa se malo razmigali in opravili tri kroge pozdrava soncu. Ob zaključku smo se posvetili še globokemu sproščanju, ki je trajalo 20 minut. Začelo se je tako, da smo se ulegli na blazine in položili sivkine blazinice na oči, nato pa smo poslušali gospo Marto, ki nas je vodila skozi sprostitev.

Za zaključek smo preizkusili še nekaj jogijskih položajev – zahtevnejši položaj goloba in nekaj preprostejših: položaj otroka ter obrnjeni trikotnik. Ob zaključku smo se počutili zelo umirjeno in sproščeno.

Zahvaljujemo se gospe Marti za prijetno delavnico.

Nika Kovačič in Žana Ban, 8. a

Related Images:

Dostopnost