Skoči na glavno vsebino

ČETRTEK, 30. 3. 2023

Dan smo pričeli s prijetnim sprehodom ob obali do Pirana, kjer smo si ogledali kulturno-zgodovinske objekte in obiskali tudi Akvarij Piran. Popoldne je minilo v kuharski delavnici ob pripravi školjk, nato pa smo raziskovali obrežni pas morja. Večer zaključujemo z zabavo in plesom.

 

 

SREDA, 29. 3. 2023

Okolico našega bivanja že zelo dobro poznamo, uspešno smo opravili tudi orientacijski pohod z uporabo kompasa.  Vsak dan nas spremlja vetrovno vreme, danes pa smo lahko  z anemometrom izmerili, da je bila dopoldne hitrost vetra 15 km/h. Popoldne smo se preizkusili v nordijski hoji ter raziskovali rastline in živali v okolici jezera. Zanimivo je bilo tudi mikroskopiranje. Dan smo zaključili z zabavnim kvizom.

 

TOREK, 28. 3. 2023

Danes smo opravili daljši pohod od Fiese do Portoroža ter preko Strunjana nazaj  proti domu Breženka. V popoldanskem času smo spoznali življenje v bibavičnem, pršnem in priobalnem pasu ter se preizkusili v ribolovu. Zvečer smo se igrali športno zabavne igre.

 

PONEDELJEK, 27.3. 2023

Z dejavnostmi v naravoslovnem tednu smo pričeli z namestitvijo po sobah. Kmalu nas je čakalo kosilo in nato prve dejavnostii. Aktivno smo preživeli celo popoldne, po okusni večerji pa smo šli še na pohod do Pirana.

 

Učenci 7. in 8. razreda so srečno prispeli v Breženko.

 

CŠOD OE Breženka - Kje smo

Related Images:

Dostopnost