Skoči na glavno vsebino

Medgeneracijsko branje na naši šoli živi že šest let. Zvesto se ga udeležujemo učenci tretje triade, upokojene učiteljice, knjižničarka in učiteljica. Letos smo k sodelovanju povabili tudi druge strokovne delavce. To je vedno lep dogodek, saj se mlajši učimo od starejših in starejši od mlajših. Pokaže pa se tudi naša raznolikost, saj nas v knjigah nagovarjajo različne stvari. Vedno se razplete lep klepet o vsebinah knjig in posledično o življenju, učenju, naravi in drugih temah.

Letos smo prebirali kratke zgodbe iz knjige Partljič.DOC. Pisatelj nam je z njimi približal čase nekoč in se nas dotaknil z nenavadnostjo, včasih celo s krutostjo, vedno pa s smislom življenja.

Tokratno srečanje v ponedeljek, 22. 1. 2024,  pa je bilo drugačno, saj nas je s svojo prisotnostjo presenetil sam pisatelj Tone Partljič. Udeleženci so bili presenečeni, vsi pa navdušeni, da smo ga videli v živo in mu prisluhnili. Natrosil nam je marsikatero življenjsko resnico, ki jo je podkrepil z izreki ali deli pesmi in svojih zgodb naizust. Naša vprašanja je mojstrsko uporabil za pripoved o svojem pisateljevanju, bogatih izkušnjah v kulturi in šolstvu. Navdušil nas je z bistrostjo odgovorov in poudarkom na vrednosti življenja.

 

Medgeneracijsko branje je bilo zelo prijetno, poučno in zabavno, za kar je poskrbel Tone Partljič. Zelo smo se zabavali ob njegovih šalah ter poslušali njegove črtice in njegovo življenjsko zgodbo. Za konec pa so nam učiteljice pripravile tudi čajanko.

Nik Junkar

Na medgeneracijskem branju mi je bil najbolj všeč nepričakovan obisk Partljiča. Pisatelj je povedal veliko o svojem življenju in delu. Bilo je zelo zabavno. Upam, da bom še kdaj imela priložnost za udeležbo.

Maria Rosa Kozmus

Včerajšnje druženje mi je bilo zelo všeč. Ko sem zagledala Toneta Partljiča, sem bila presenečena, da si je vzel čas za nas in nas obiskal. Doživela sem ga kot zelo prijetnega človeka. Ob pripovedovanju svojih zgodb je bil poln veselja. Predvsem mi je bilo všeč, ko je opisoval dogodke iz svojega otroštva in nam omogočil vpogled v sredino prejšnjega stoletja.

Živa Župevc

Z obiskom smo bili neposredno poplačani za branje, ki se sicer pokaže z zamikom, največkrat z našim razmišljanjem in besednim ustvarjanjem.

Katja Zorčič, Milena Žičkar Petan

 

 

Related Images:

Dostopnost