Skoči na glavno vsebino

Učenci tretješolci smo danes na tehniškem dnevu resnično uživali.

V prvi uri smo naredili svoje lastne robote, kjer smo bili nekateri bolj izvirni nekateri manj, a vsi zelo uspešni.

Druga ura je bila namenjena robotom v praksi, kjer nam je gospod predstavil, kje vse že sodelujejo roboti in kako uspešni so v tem. Ugotovili smo, da roboti lahko nadomestijo skoraj vse predmete, tudi ljudi, nimajo pa v sebi empatije, ki jo imamo ljudje.

Tretja ura je bila tudi zelo zanimiva, saj smo naše robotske miške pošiljali na različne poligone, da so prišle do svoje hrane – sira. V četrti uri pa smo ustvarili robotske roke in s pomočjo le te sestavili piramide. Veselje je bilo nepopisno in celoten dan si bomo dobro zapomnili. Lepo smo se imeli, veliko poučnega smo se naučili in tudi veliko naredili.

Učenci 3. razred, učiteljica Natalija Rovan

 

 

 

 

 

Tehniški dan mi je bil zelo všeč, saj smo govorili  o robotiki (umetni inteligenci), za katero se zelo zanimam. Najbolj mi je bilo všeč programiranje robotov, takoj za tem pa sestavljanje hidravlične robotske roke.

Nik, 7. b

Včeraj mi je bilo zelo všeč, ko smo si ogledali, kako napredni so roboti, ki se že znajo učiti pa tudi govoriti in hoditi. Zanimivo pa je bilo tudi, ko smo programirali in robotom ukazovali, kaj naj naredijo.

Živa, 7. b

Včerajšnji dan mi je bil zelo zanimiv. Veliko smo izvedeli o umetni inteligenci in robotiki. Všeč mi je bilo, ko smo se lahko poigrali z roboti. Predstavitev je bila zelo poučna, saj se prej še nisem srečala s takšnimi stvarmi.

Maria Rosa, 7. b

Včerajšnji tehniški dan je bil super! Najprej smo sestavljali robote, kakršne smo želeli. Nato smo vozili in programirali robote ter z njimi skenirali kode. Imeli smo tudi predstavitev o umetni inteligenci. In pokazali so nam spletno stran, kjer ti robot odgovori na vsako vprašanje. Na koncu dneva smo izdelovali leseno roko za pobiranje kozarčkov.

Kristjan, 7. b

Včerajšnji tehniški dan mi je bil zelo zanimiv. Najbolj mi je bilo všeč predavanje o umetni inteligenci in programiranje. Robotska roka, ki  smo jo izdelovali na koncu, mi, žal, ni uspela.

Gal, 7. b

Včeraj smo se veliko naučili o robotiki, konstrukciji in programiranju. Slednje mi je bilo najbolj všeč, ker smo se lahko igrali z različnimi lastnostmi, ki jih imajo roboti.

Lucija, 7. b

Včeraj smo sestavljali robotsko roko, ki je delovala na vodo, sestavljali zgradbo ali robota in programirali. Dan mi je bil zelo všeč.

Mojca, 7. a

Včerajšnji dan je bil zelo poučen in zabaven. Najbolj mi je bilo všeč sestavljanje hidravlične roke in programiranje robotov. Zabaval sem se tudi pri gradnji stavb.

Matija, 7. a

Takšne teme me zanimajo. Zanimivo je bilo spoznati razvoj robotike oz. umetne inteligence skozi leta. Res je neverjetno, kaj vse lahko že naredijo namesto nas. Od te panoge v prihodnosti veliko pričakujemo.

Rožle, 9. a

Robotika mi je bila všeč, saj me že zelo dolgo zanima. Z njo sem se že nekajkrat srečal in vedno sem se nekaj naučil.

Filip, 9. a

Včeraj so nam na tehniškem dnevu predstavili robote, lahko smo celo sestavili delujočega robota iz kock, ki si ga upravljal s tablico. Všeč mi je bilo tudi zanimivo predavanje o prihodnosti robotov. Cel dan je bil zanimiv in poučen.

Zoja, 9. a

 

 

Related Images:

Dostopnost