Skoči na glavno vsebino

V torek, 6. 2. 2024, se je nekaj učenk iz tretje triade zbralo v šolski knjižnici in se udeležilo delavnice »The Secret Afternoon«.

Učiteljici Katja in Alenka sta po knjižnici skrili delčke puzzle sestavljanke, ki so jih učenke morale poiskati in nato sestaviti sliko. En delček je bil tako dobro skrit, da ga niso uspele najti in ga je morala poiskati učiteljica. Na sliki je bil Kip svobode z New Yorkom v ozadju, kar je pomenilo, da je tema skrivnostnega popoldneva država, ki jo vsi dobro poznamo: Združene države Amerike. Učenke so povedale, kaj že vedo o tej državi in kaj bi še želele izvedeti ter to napisale na listke.

Nato so se odpravile v učilnico za gospodinjstvo, kjer so dobile dva recepta za muffine. Napisana sta bila v angleščini, zato so se morale potruditi, da so jih razvozlale in po navodilih spekle muffine z malinami in druge z bananami in čokolado. Po pospravljanju so se vrnile v knjižnico ter s pomočjo tablic poiskale podatke, ki so jih o ZDA še želele izvedeti, izdelale plakate in zanimivosti predstavile. Zatem je bil že čas, da poskusijo muffine! Bili so slastni, še zlasti zato, ker so jih spekle same.

Sledil je še ogled filma »My girl«. Posnet je bil pred več kot tridesetimi leti, zato ga niso poznale in so ga z zanimanjem spremljale. Pritekla je tudi kakšna solza.

Po skupno preživetem popoldnevu so se prijetno utrujene odpravile domov.

Alenka Šribar

Katja Zorčič

Related Images:

Dostopnost