Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. 11. 2022, smo se pridružili dnevu domačih dobrot in zajtrkovali kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ob tem dogodku se nam je pridružil župan Mestne občine Krško, magister Miran Stanko.  

Jutro smo začeli s kratkim programom, s katerim smo ozavestili pomembnost doma pridelane hrane. Pozdravila sta nas gospa ravnateljica in krški župan, o dobrotah na mizah pa je spregovorila vodja šolske prehrane. Povezovalno nit je pletla Živa Ribič Vene. Po dolgem času smo lahko slišali šolski pevski zbor s pesmijo skupine Šani Šeni Leti moja čebelca. Posebej so se izkazali drugošolci, saj so deklamirali Župančičevo pesem Ciciban in čebela in zaplesali, na koncu pa nas je v skupno petje iz srca popeljal Erik Kovačič s harmoniko in Slakovim Čebelarjem.

Tradicionalni slovenski zajtrk je bil slasten, ker so jedi plod domačih pridelovalcev; slovesen, ker nas je obiskal župan; družaben, ker smo znova lahko skupaj. Dal pa nam je tudi misliti, da smo za naravo in okolje odgovorni tudi sami, kar so v pesmi lepo povedali skupina Šani Šeni:

Leti moja čebelca,
pridna, s cveta na cvet.
Leti, saj brez tebe
izginil bi naš svet.

(G.Pavčnik)

Milena Žičkar Petan

Related Images:

Dostopnost